Bursa Haber – Bursa Haberleri

Rana Cabbar kimdir nereli? Usta oyuncu antika saat dekorasyonu yapıyor

Aşk-ı Memnu dizisinin kahya Süleyman Efendisi Rana Cabbar, önceki gün Beyoğlu’nda bir kafede görüntülendi. Usta oyuncunun antika saat dekorasyonu yaptığı öğrenildi. Peki Rana Cabbar kimdir, aslen nereli? Rana Cabbar’a dair merak edilen her şey haberimizde…

Rana Cabbar kimdir nereli? Usta oyuncu antika saat dekorasyonu yapıyor

Rol aldığı birçok tiyatro, sinema ve dizi projesiyle Türkiye’nin gönlünde taht kuran Rana Cabbar, önceki gün Beyoğlu Clock Kafe’de görüntülendi. Özellikle ‘Aşk-ı Memnu’ dizisindeki kahya Süleyman Efendi karakteriyle tanınan usta oyuncunun mekanın antika saat dekorasyonunu yaptığı öğrenildi. Bir eşi de Cem Yılmaz’a hediye edilen 1800’lü yıllara ait kum saatini kontrol ederken görüntülenen Cabbar, “İçeride 200 yıllık saatler var, hepsi antika” dedi. 

Öte yandan usta ismin geçtiğimiz dönemlerde Beyoğlu’nda bir otelde yaşadığı ortaya çıkmıştı. Evde yalnız kalmaktan korktuğu için kiraladığı otelin odasında yaşamayı tercih ettiği öğrenilen Cabbar’ın, genel ihtiyaçlarını ise yine kaldığı aparttan giderdiği öğrenilmişti. Peki Rana Cabbar kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? 

RANA CABBAR KİMDİR? Rana Cabbar, 1945 yılında İstanbul’da doğmuştur. Sonraki yıllarda Ankara’ya yerleşmiş ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nun kuruluş çalışmalarında bulunmuştur. Uzun zaman AST bünyesinde oyunculuk yaptıktan sonra, farklı tiyatrolarda da çalışmalar yapmıştır.

Rana Cabbar, Uğur Mumcu’nun yazdığı “Sakıncalı Piyade” oyunundaki, “sakıncalı” rolünü ilk oynayan aktördür. Tiyatronun yanı sıra, sinema çalışmaları da yapmaktadır. Sinema’da çalıştığı yönetmenlerden bazıları; Erden Kıral, Ömer Kavur, Şerif Gören ve Yavuz Turgul’dur. 

Aşkı Memnu’nun Süleyman efendisiydi yeni işine çok şaşıracaksınız!Aşkı Memnu'nun Süleyman efendisiydi yeni işine çok şaşıracaksınız!Aşkı Memnu'nun Süleyman efendisiydi yeni işine çok şaşıracaksınız!Aşkı Memnu'nun Süleyman efendisiydi yeni işine çok şaşıracaksınız!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 

 Rol aldığı oyunlar:
Ferhat ile Şirin : Nazım Hikmet – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1979
Tak-Tik : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1978
Sakıncalı Piyade : Ugur Mumcu – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1977
Zengin Mutfağı : Vasıf Öngören – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1977
Komün Günleri : Bertolt Brecht – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1976
Aladaglı Miho : Ömer Polat – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1975
Nereye Payidar : (Bilgesu Erenus – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1975
Dimitrof : Hedda Zinner – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1974
Ana : Maksim Gorki – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1974
403.Kilometre : İsmet Küntay – Ankara Sanat Tiyatrosu – 1973
Hitler Rejiminin Korku ve Sefaleti : (Bertolt Brecht)
Birinci Kurtuluştan (Ergin Orbey)
Nafile Dünya (Oktay Arayıcı)
Tozlu Çizmeler (İsmet Küntay)
Linç (Kerim Korcan)
Sınırdaki Ev (Slawomir Mrozek)
Eskici Dükkanı (Orhan Kemal)
Otlak (OYUN) (Erol Aksoy)
Durand Bulvarı (Armand Salcrou)
Sarıpınar 1914 (R.Nuri Güntekin)
Müfettiş (Nikolai Gogol)
Zenginin Maceraları (Tunca Yönder ve Birkan Özdemir)
Alis Harikalar Diyarında (Carrol)
Durdurun Dünyayı İnecek Var (Anthony Newley ve Leslie Biriousse)
72.Koğuş (Orhan Kemal)
Pazar Gezintisi (George Mitchele)
Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç (Hüseyin Rahmi Gürpınar)
Keloğlan (Birkan Özdemir)
Saf Adam ve Kundakçılar (Max Frisch)
Ayak Bacak Fabrikası (Sermet Çağan)
Saf Adam ve Kundakçılar (Max Frisch)

Yönettiği tiyatro oyunları:
İşçi (oyun) : (Ömer Polat)
Dimitrof : (Hedda Zinner)

Filmografisi:
Hayat Devam Ediyor: 2011 Abbas
Büyük Oyun : 2009 Metin
Aşk-ı Memnu : 2008 Süleyman
Kollama : 2008 Umut
Kabadayı : 2007 Haco
Kara Duvak : 2007 Tayyar Cündi
Pars Narkoterör : 2007 Seyit Ağa
Beyaz Gelincik : 2005 Davut Samur
Akrebin Yolculuğu : 1997 Baş Kahya
Şahmaran : 1993
72. Koğuş : 1987
Yer Demir Gök Bakır : 1987 ummahan
Adem İle Havva : Şerif Gören 1986
Hakkari’de Bir Mevsim : 1982

ETİKETLER:
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ